MATCHA. The newest healthy trends that are running through every cool Instagram account I know. With this green obsession, here comes a new powder that enhances its weight loss power. This fine powder derives also from the green tea leaves but its extraction is more artisanal.
As I've seen so many ways it can be consumed - either blended in a smoothie, cupcake, ice-cream, even in macarons -, that I wanted to try first its simplest form... in a latte!
As I'm in Paris and still in this crazy hunt for hip cafés, I came across this funny named one in the gardens of the Palais Royal: The Kitsuné Café (51 Galerie de Montpensier, 75001 Paris). It's rather small but always filled with selected people. The outside area is really cosy with an amazing wide view to the garden and it always runs a fresh breeze smelling like nature.
And the verdict for this non-caffeinated-green-cow-milked latte... is that it tasted weird... You could feel the grains of the powder and its taste was very dry. I guess matcha is one of that thing that you start to like over time, like coffee, weird smelly cheese and even broccoli!
It was worth tasting it and crossing that off of the list, and now onto a sweeter matcha ice-cream and macaron!
MATCHA. A nova moda saudável que está por todas as contas fixes de Instagram que conheço. Com esta obsessão dos verdes, aqui vem um novo pó que acentua o seu poder de emagrecimento. Este pó fino deriva também da planta do chá verde, mas a sua extração é mais artesanal.
Tenho visto inúmeras maneiras de incluir este pó verde em várias comidas, como em batidos, queques, gelado e até em macarons! Mas eu quis experimentar na sua forma mais simples... num latte!
Como estou aqui em Paris e ainda nesta procura intensa de cafés na voga, encontrei este com um nome engraçado no jardins do Palais Royal: o Café Kitsuné (51 Galerie de Montpensier, 75001 Paris). Apesar de ser pequeno está sempre cheio de pessoas muitos seletivas. A esplanada é linda com vista para o gigantesco jardim e com uma brisa a ar livre muito fresca.
E o veredicto para este latte de leite de vaca, verde, não cafeinado...? É que soube a estranho... Tinha um sabor a seco e sentia-se bem o granulado do pó. Mas penso que a matcha é do género daqueles queijos mal-cheirosos ou até de brócolos: primeiro estranha-se e depois entranha-se.
Foi bom ter finalmente provado para o riscar da lista, e agora que venham as opções mais doces do matcha: gelados e macarons!