Popular Posts

12 July 2015

Luxury Visit #3 | Epernay, Capital of Champagne


Epernay... Now officially Patrimony of the World!
And it surely deserves it for the many years it has been producing the most excellent champagnes and distributing it throughout the world.
Epernay is all surrounded by vineyards and within the city, in the Avenue de Champagne, it is all occupied the magnificent maisons of Champagne.

Epernay... Agora, oficialmente considerada património mundial!
E claramente o merece pelos anos e anos a produzir excelente champanhe e a distribuí-lo por todo o mundo.
 A cidade de Epernay é rodeada por vinhas e no seu centro, na Avenida e Champagne, é toda ocupada pelas Casas de Champagne centenárias.



The City Hall 
A Câmara Municipal
The two families that joined for a greater vineyard land
As duas famílias que se juntaram para ter um terreno maior de vinhas






Original family house of the Moët founders
Casa de família original dos fundadores da Moët


The Moët & Chandon's champagne factory
A fábrica de champanhe de Moët & Chandon

Unique collections inside the Moët & Chandon's store... Is the bathtub for sale??
Colecções únicas dentro da loja de Moët & Chandon... Será que a banheira está para venda??





The visit to the caves began with the Maison Castellane known for their red cross symbol.

A visita às caves começou com a Maison Castellane, conhecida pelo seu símbolo de uma cruz encarnada.





237 steps up the tower and this beautiful panoramic view of Epernay.
237 degraus para subir ao cimo da torre e ver a vista linda panorâmica de Epernay.



The caves...
As caves...





More than 20 kms long!
Mais the 20 kms!


Demonstration of the beginnings of the digging of the caves.
Demonstração do início da escavação das caves.
The old way of preserving the wine bottles for their full fermentation.
A maneira antiga de conservar as garrafas de vinho para completar a sua fermentação.
Old way of letting the sediments of the fermentation fall at the bottle's mouth.
Antiga maneira de deixar os sedimentos da fermentação cair para a boca da garrafa.


The sediments (sugar waste after the carbon dioxide is created - aka the bubbles).
Os sedimentos (resíduos do açúcar depois do dióxido de carbono ser criado - ou as bolhas).






The tasting of the final product... YUM!
A prova do produto final... YUM!