Depois de ter voltado de Madrid e de ter
estado em tantos cafés com giríssimos conceitos, excelente serviço e cafés
deliciosos, quis continuar a minha aventura por Lisboa e experimentar um café
deste género.
A escolha foi o Copenhagen Coffee
Lab que já tinha visto no Street Food Festival no Estoril
(confere AQUI) e tinha adorado a sua carrinha com um
homem barbudo a servir cafés. Com esta imagem em mente, segui rumo para o seu
novo espaço aberto na Praça das Flores, ao pé do Príncipe Real.
De imediato, a decoração salta à vista:
típica escandinava minimalista e de cores claras. O ambiente
super moderno: com pessoas de todas as nacionalidades a trabalharem nos seus
Macs e a beberem flat whites. Por momentos pensei já não estar em
Lisboa... é um bom escape para qualquer tipo de dia.
A lista de cafés é extensa: desde
cappuccinos, caffè latte, caffè mocha, dirty chai latte, filter coffee a
muitos mais. E adorei ver os desenhos na lista para finalmente perceber a
diferença entre o cappuccino e o flat white (está tudo nas
proporções).
{Mas tenho de mencionar uma
coisa, eu não gostei muito do sabor do café. Não sei se é pouco tostado, porque
tem um sabor para o ácido... não tem aquele sabor suave de que estou habituada.
Pode ser que este que usam seja mais forte. Se já lá foste, comenta em baixo o
que achaste do sabor. Será que sou a única que pensa isto?}.
O bolo dinamarquês de canela foi
uma viagem completamente sensorial, e o iogurte com muesli e compota estava
delicioso.
Neste coffee lab, há de tudo para passar
uma bela tarde.
After being back from Madrid and having experienced a whole new world of concept coffee houses with excellent service and delicious coffee, I decided to continue that journey in Lisbon.
[EN]: The chosen coffee house was Copenhagen Coffee Lab, which I had already spotted at Street Food Festival in Estoril (check it HERE) and had loved their blue van with a bearded man serving cups of cappuccino. With this in mind, I was drawn towards their new open space in Praça das Flores, near Príncipe Real.
Immediately, the decor stands out for being typical Scandinavian white and minimalist. The environment is really contemporary: with people from all around, speaking fluent english, working on their MacBooks and sipping on flat whites. For instances I thought that wasn't in Lisbon anymore... guess it's a nice escape for any kind of day.
The coffee list is extensive: from cappuccinos, caffè latte, caffè mocha, dirty chai latte, filter coffee to many more. And the infographic is really helpful to finally understand the difference between a cappuccino and flat white (it's all in the proportions).
{One thing, though, I should mention, I wasn't very fond of the taste of the coffee... don't know if they don't roast it enough, because it tastes a bit sharp... not the smooth flavor I'm used to, maybe they use a stronger batch of beans. If you have been there, tell me if you feel the same way}
The coffee list is extensive: from cappuccinos, caffè latte, caffè mocha, dirty chai latte, filter coffee to many more. And the infographic is really helpful to finally understand the difference between a cappuccino and flat white (it's all in the proportions).
{One thing, though, I should mention, I wasn't very fond of the taste of the coffee... don't know if they don't roast it enough, because it tastes a bit sharp... not the smooth flavor I'm used to, maybe they use a stronger batch of beans. If you have been there, tell me if you feel the same way}
The danish cinnamon roll was a huge sensorial throwback, and the yogurt with muesli and jam was really tasty!
In this coffee lab, there is everything to spend a nice afternoon.
OBSERVAÇÃO: Mas tenho de confessar, da primeira vez que lá fomos, muito entusiasmados por experimentar este sítio, fomos maltratados... Como éramos novos clientes, não sabíamos se nos podíamos sentar onde quiséssemos, se pedíamos ou pagávamos antes... e como nem um olá nos disseram à entrada (simpatia essa que estávamos tão bem habituados lá em Madrid), nem um "como posso ajudar-vos?", saímos de lá com as piores impressões. E atenção que estas eram Portuguesas.
No entanto, senti que este café tinha potencial, especialmente para estar aqui no blog, por isso, dei-lhe uma segunda oportunidade. E foi nesta segunda visita que tudo melhorou! Primeiro, fomos recebidos pela dona do espaço (presumo que seja a dona já que era loira, alta e tinha sotaque estrangeiro a falar inglês) e segundo, como o espaço era dela viu-se a diferença no serviço.
Sabia que tinha de dar esta segunda oportunidade.
RANT: But I must confess, the first time we went there, somewhat excited to try this place, we were badly treated... As we were new clients, we didn't know if we could sit down where ever we wanted to, nor if we should order or pay first... so we left there feeling mistreated.
But as I felt this place had the potential to be on my blog, I had to got back, and things were slightly different. The first time, the two coffee women were Portuguese and didn't even care to say hello when we walked in (such thing we were so used to in Madrid, the niceness you know?). Though second time around, and it's the owner there (I presume for being blonde, tall and having an accent while speaking English), and we were treated much differently.
Glad I gave it a second shot.
Glad I gave it a second shot.
Rua Nova da Piedade, 10, Príncipe Real, Lisboa 1200-405 L