With these hotter temperatures, our bodies start to crave something cool, and we often choose fatty ice creams (meaning, tastier ice creams) to satisfy that need. But when on a diet and on the track to a hot summer bod, these chocolate/vanilla/mint ice creams cannot hold us back. And that's why I bring yet again this healthy alternative that I promise will fulfill our ice cream needs.
The Nicecream:
Ingredients
- 2 bananas peeled and chopped
- a handful of berries/mango/kiwi/...
- vegan milk (almond is my choice)
Recipe
- freeze the fresh fruit overnight
- grind it all in a powerful blender
- add two tablespoons of the milk (too little and will be too thick, too much and it will be to mushy, so you add till it is the right consistency)
- serve and sprinkle some goodies (chia seeds, sesame seeds, chocolate chips,...)
Com as temperaturas a subir, o nosso corpo começa a pedir coisas mais frias, e temos muto a tendência de escolher aqueles gelados com mais gordura (ou seja, que sabem melhor). Mas quando já estamos no ginásio desde Janeiro para conseguir aquele six pack, estes gelados de chocolate/baunilha/menta não nos podem estragar tudo! E é por isso que vos trago outra vez esta alternativa saudável que prometo que vai satisfazer as nossas necessidades de um gelado fresquinho.
O Nicecream:
Ingredientes
- 2 bananas cortadas sem casca
- uma mão cheia de frutos silvestres/manga/kiwi/...
- leite vegetal (usei o de amêndoa)
Receita
- congela a fruta fresca de um dia para o outro
- tritura-a toda numa liquidificadora poderosa
- junta duas colheres do leite vegetal (a consistência depende da quantidade do leite, se o queres mais espesso, pões menos leite, se o queres mais líquido, põe mais)
- serve e polvilha com coisinha boas (sementes chia/sésamo, raspas de chocolate,...)