03 June 2015

Nicecream | Vegan Style



With these hotter temperatures, our bodies start to crave something cool, and we often choose fatty ice creams (meaning, tastier ice creams) to satisfy that need. But when on a diet and on the track to a hot summer bod, these chocolate/vanilla/mint ice creams cannot hold us back. And that's why I bring yet again this healthy alternative that I promise will fulfill our ice cream needs.

The Nicecream:

Ingredients

- 2 bananas peeled and chopped
- a handful of berries/mango/kiwi/...
- vegan milk (almond is my choice)

Recipe

- freeze the fresh fruit overnight
- grind it all in a powerful blender
- add two tablespoons of the milk (too little and will be too thick, too much and it will be to mushy, so you add till it is the right consistency)
- serve and sprinkle some goodies (chia seeds, sesame seeds, chocolate chips,...)

Com as temperaturas a subir, o nosso corpo começa a pedir coisas mais frias, e temos muto a tendência de escolher aqueles gelados com mais gordura (ou seja, que sabem melhor). Mas quando já estamos no ginásio desde Janeiro para conseguir aquele six pack, estes gelados de chocolate/baunilha/menta não nos podem estragar tudo! E é por isso que vos trago outra vez esta alternativa saudável que prometo que vai satisfazer as nossas necessidades de um gelado fresquinho.

O Nicecream:

Ingredientes

- 2 bananas cortadas sem casca
- uma mão cheia de frutos silvestres/manga/kiwi/...
- leite vegetal (usei o de amêndoa)

Receita

- congela a fruta fresca de um dia para o outro
- tritura-a toda numa liquidificadora poderosa
- junta duas colheres do leite vegetal (a consistência depende da quantidade do leite, se o queres mais espesso, pões menos leite, se o queres mais líquido, põe mais)
- serve e polvilha com coisinha boas (sementes chia/sésamo, raspas de chocolate,...)

ENJOY!