04 October 2015

Sunday Banana & Chocolate Porridge


Recently, on Youtube, as I was scrolling through daily vlogs, I came across a fresh face: Niomi Smart. This British Youtuber/blogger is so fun to watch and lately she's been posting videos of "What I Eat in a Day". The fifth episode of that series, she starts her day by making this delicious comfort breakfast: a Chocolate and Banana Porridge. It looked so good that this Sunday morning I felt it was the perfect day to try it. 

Here's her recipe with a few of my changes:

Recentemente, no Youtube, enquanto estava a fazer scroll por vlogs diários, apareceu-me uma cara nova: Niomi Smart. Esta Youtuber/blogger britânica é super divertida de se ver e nos últimos tempos tem postado videos de "What I Eat in a Day" (ou "O Que Como Num Dia"). No quinto episódio dessa série, ela começa o seu dia com um delicioso pequeno-almoço reconfortante: Papa de Aveia de Banana e Chocolate. Tinha um aspecto óptimo e por isso senti que nesta manhã de Domingo seria o dia perfeito para experimentá-la.

Aqui está a sua receita com algumas alterações minhas:


Ingredients

1/2 cup Oats
1/2 cup Almond Milk or other milk alternative
1/2 cup Water
1 ripe Banana
1 tsp Cinnamon Powder
1 tsp Cacao Powder

1. In a saucepan on a low heat, add the oats, water and milk.
2. Slice the banana straight into the pan, saving a few slices for the top at the end.
3. When the oats have thickened after about 4 minutes, add the cinnamon powder and cacao powder.
4. Pour into a bowl and top with the remaining banana slices.

I found the banana slices that were cooked, gave such a sweet flavor to the porridge that next time I'll just put the whole banana in.

Ingredientes

1/2 chávena de aveia
1/2 chávena de leite de amêndoa ou outro tipo de leite
1/2 chávena de água
1 banana madura
1 colher de chá de canela em pó
1 colher de chá de cacau em pó

1. Numa panela em fogo médio, adiciona a aveia, água e leite.
2. Coloca metade da banana cortada na panela, deixando algumas fatias para decorar.
3. Quando a aveia tiver encorpado o leite e a água, ao fim de 4 minutos, adiciona a canela e o cacau em pó.
4. Serve numa tigela e cobre com as fatias restantes de banana.

Assim que provei a aveia com a banana que tinha ido na panela, desejei tê-la posto toda a cozer, pois deu um sabor docinho à papa. Algo a fazer para a próxima!