17 September 2015

Chinese Vibes


For as long as I've known myself, I've always privileged simple and tasty things. And as for now, it is myself that has to do the cooking, so this aptitude of mine will stick for this period of time. Hence these SO SUPER SIMPLE rice noodles with zucchini and soy sauce
For a light dinner past 9pm, this is perfect as a healthy comfort food.

Desde que me conheço, sei que sempre privilegiei coisas simples e saborosas. E a partir de agora, já que vou ser eu a cozinhar, esta minha aptidão vai permanecer neste período de tempo. Daí esta massa de arroz com courgette e molho de soja SUPER SIMPLES!
É perfeito como uma comida de conforto saudável, num jantar leve depois das 9 da noite.


What you need:

- 1 big zucchini
- rice noodles
- soy sauce
- olive oil and salt

How to do it:

1. cut in pieces and stir fry the zucchini with a drizzle of olive oil until softened; season with some salt
2. cover the rice noodles in warm water for 5-10 minutes
3. add the noddles to the zucchini and pour 2 tbsps of soy sauce over; mix gently
4. serve warm

O que precisas:

- 1 courgette grande
- massa de arroz
- molho de soja
- azeite e sal

Como fazer:

1. corta em pedaços e salteia a courgette com um fio de azeite até esta ficar mole; tempera com uma pitada de sal
2. cobre a massa de arroz com água quente entre 5 a 10 minutos
3. adiciona a massa à courgette e deita 2 colheres de sopa de molho de soja por cima; mistura delicadamente
4. serve quente


Bon appétit!